San Francisco

Om man ska tala nostalgi med den lite äldre generationen är det inte ovanligt att hippierörelsen kommer på tal och finns det en låt som förknippas med denna är det Scott MacKenzies San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair).

Besöka San Francisco

Om du planerar att besöka San Francisco idag är det kanske inte speciellt vanligt att se människor med blommor i håret men faktum är att staden fortfarande är en av de mest liberala i USA. Och vill du träffa några av de kvarvarande hippiesen ska du inte missa området Haight-Ashbury. Det var här som hippierörelsen var som starkast under 60-talet och lockade massor av frisinnade människor till San Francisco. Än idag är det en helt annan känsla i detta område med mängder av mindre butiker, mycket second hand och minimalt med större kedjor.

Fler tips om San Francisco

Vill du ha fler tips kring områden i San Francisco rekommenderas ett besök till Hotellsanfrancisco.nu. Utöver tips på sevärdheter finner du även tips på hotell i San Francisco. Men om du vill uppleva hippierörelsen är det nog inte ett hotell du bör bo på under ditt besök i staden.